WK Blog | Ook Frankrijk de boot in

Het hek is van de dam. Nadat Spanje twee dagen geleden al verloor van Zwitserland, ging Frankrijk gisteren de Mexicaanse boot in.

Geen goede ontwikkelingen voor Duitsland en Engeland, die vandaag tegen respectievelijk Servië en Algerije zullen aantreden.

Frankrijk speelde dramatisch.

Mexico was hele delen van de wedstrijd de bovenliggende partij. Tot echt grote kansen leidde het niet, aan beide kanten, tot Hernández de bal achter de Franse doelman Llores wist te krijgen. Een penalty van Blanco gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Argentinië won met maar liefst 4-1 van Zuid-Korea. Absolute sterren waren Messi en Higuain. Messi dartelde als een vlinder over het veld, Higuain scoorde drie keer. Griekenland won met 2-1 van Nigeria, nadat de Afrikanen al vroeg op voorsprong waren gekomen.

Iets eerder dan normaal, maar hier zijn de weer: de prognoses.

Duitsland - Servië wordt 2-1. Fijn voor alle Ajacieden: Marko Pantelic scoort. De Verenigde Staten krijgen geen problemen met Slovenië: 0-2. Ook Engeland krijgt een makkelijk avondje tegen Algerije, 2-0.

Morgen speelt Nederland weer. Vandaag is de laatste training van het elftal. Achter gesloten deuren welteverstaan, zonder vuvuzela-gebrul. Kunnen we ons alvast plaatsen voor de volgende ronde? Is er weer wat te zien van het sprankelende voetbal in de oefenreeks? We zien het morgen, als Nederland tegen Japan speelt.

Daan

Daan Doedens

Reageren