WK Darts te zien bij SBS6

SBS 6 zendt vanaf volgende week vanuit Londen de wedstrijden uit van het PDC World Championship Darts. Met zes deelnemers is ons land goed vertegenwoordigd met Raymond van Barneveld als grootste Nederlandse kanshebber.

Aan hem en zijn dartcollega’s de taak om de torenhoge favoriet Phil Taylor te verslaan. De wedstrijden van het PDC World Championship Darts zijn vanaf donderdag 16 december dagelijks rond 23.15 uur te zien bij SBS 6.

Wereldkampioenschap
De deelnemers voor het wereldkampioenschap worden geselecteerd op basis van de 'Order of Merit', een ranglijst samengesteld aan de hand van de prestaties van de darters. Hierin prijken vijf Nederlandse namen: Raymond van Barneveld (3e), Co Stompé (17e), Vincent van der Voort (20e), Jelle Klaassen (26e) en Michael van Gerwen (31e). Ronald Scholten strijd eerst nog in de kwalificatieronde voor een plek in het hoofdtoernooi.

Strijd
De beste twee Nederlanders, Barney en Stompé, zijn in vorm en wonnen vorige week nog samen het WK Darts voor landenteams. Deze prijs kaapten ze weg voor de neus van topfavoriet Phil Taylor, die er dan ook extra op gebrand is om de komende weken zijn veertiende wereldtitel binnen te halen.

Reageren