WK Voetbal: finale Nederland - Spanje

Een maand lang voetbal, en het is bijna voorbij. Alleen de finale staat nog op het programma. Nederland treedt daarin aan tegen Europees kampioen Spanje.

Voor beide ploegen staat er natuurlijk een hoop op het spel. Het Nederlands elftal én de Spanjaarden wonnen het WK nog nooit. Spanje haalde zelfs nog nooit de finale.

Wraak
Dat is nu dus verleden tijd. Spanje smacht naar zijn eerste WK-titel, Oranje wil wraak voor de verloren finales van '74 (West-Duitsland) en '78 (Argentinië).

De Braziliaanse oud-prof en voormalig wereldvoetballer van het jaar Romário maakt het weinig uit wie er wint. "Het is in ieder geval een overwinning voor het voetbal", zegt hij.

Mooiste voetbal
Meer insiders delen die mening. Nederland en Spanje staan de afgelopen jaren bekend als de ploegen die het beste en mooiste voetbal van de wereld spelen. Veel neutrale toeschouwers hopen dan ook dat dat er in de finale ook uit komt.

Toch lijkt Spanje licht favoriet. Zelfs Johan Cruijff, volgens velen de beste Nederlandse voetballer aller tijden, ziet de Spanjaarden de wereldtitel wel pakken.

Gelukkig hebben meningen van topvoetballers geen invloed op de prestaties van de elftallen in de finale. Laten we met z'n allen hopen dat we eindelijk die finaleban doorbreken en die zo gewilde cup eens mee naar huis nemen.

Reageren