WK Voetbal in 3D

Voor de ultieme beleving van het WK-voetbal hoef je niet helemaal af te reizen naar Zuid-Afrika: het voetbalevenement wordt namelijk driedimensionaal opgenomen en uitgezonden. Sony wil daarmee in 2010 de aftrap geven voor 3D-televisie.

Helaas is het voor de Nederlandse voetbalfans vooralsnog niet mogelijk om de wedstrijden thuis in 3D te bekijken.

3D-schermen
Desondanks kunnen wij het WK Voetbal wel driedimensionaal beleven als we dat zouden willen. We zullen er dan wel een stukje voor moeten reizen: op de speciale fanzones van de FIFA in Berlijn, London, Parijs en Rome komen speciale 3D-schermen te staan.

Brilletje
De Amerikanen lijken meer geluk te hebben: de Amerikaanse sportzender ESPN gaat een groot aantal van de WK-wedstrijden direct in 3D uitzenden.

Of veel mensen daar écht iets aan hebben, is natuurlijk nog maar te vraag. Voor de driedimensionale ervaring zijn een speciaal televisietoestel en een speciaal brilletje vereist, en er is nog bijna niemand die dat in huis heeft.

HDTV
Het is overigens niet de eerste keer dat een nieuwe technologie op televisiegebied wordt uitgeprobeerd tijdens een groot sportevenement. Tijdens het WK voetbal in 2006 werd er nog volop geëxperimenteerd met HDTV.

Reageren