WK Voetbal: Kameroen - Nederland

De kaarten zijn al flink geschud in Groep E. Nederland is al zeker van een plaats bij de laatste zestien, Kameroen is al zeker van uitschakeling.

Maar dat mag de pret niet drukken. Integendeel, Nederland kan voor het eerst sinds de oefencampagne vrijuit spelen. Zullen we eindelijk weer eens dat sprankelende totaalvoetbal te zien krijgen?

Spanning
Bondscoach Bert van Marwijk en veel spelers gaven de spanning deels de schuld van de matige prestaties tijdens de eerste twee WK-wedstrijden. Die spanning is er nu af. Nederland is al door, en één punt tegen de Afrikanen is zelfs al genoeg voor groepswinst.

Kameroen staat aan de verkeerde kant van de streep: het land is al na twee wedstrijden zeker van uitschakeling. Denemarken en Japan kunnen Nederland dan nog wel inhalen, maar omdat ze tegen elkaar spelen, is er maar één land dat Oranje in theorie voorbij kan.

Speculeren
Zal Van Marwijk bepalende spelers rust geven? Gaat Robben eindelijk zijn rentree maken? Een basisplaats voor Elia of Afellay? We zullen het pas donderdag weten, maar we blijven natuurlijk lekker speculeren.

Feit is dat we ons plekje in de achtste finales hebben opgeëist. Nu is het afwachten wat de ploegen in de poule van Italië doen: daar komt namelijk de tegenstander van Oranje in de volgende ronde vandaan. Maar eerst even genieten van de laatste groepswedstrijd van het Nederlands elftal.

Reageren