WK Voetbal: Nederland - Brazilië

Zo. Nu mag het wel weer eens gebeuren. Twaalf jaar geleden, in Frankrijk, bereikte Nederland voor het laatst de halve finale op een WK. Argentinië was toen de tegenstander in de kwartfinale, toen Dennis Bergkamp die prachtige goal maakte.

Het commentaar van Jack van Gelder was misschien nog wel legendarischer dan het doelpunt zelf. De NOS-radioverslaggever werd bijna gek toen Bergkamp scoorde:

"Ik heb opeens het gevoel dat we in de halve finale gaan komen, met het balbezit voor Frank de Boer. Frank de Boer, speelt die bal, heel goed, naar Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp neemt de bal aan, Dennis Bergkamp, Dennis Bergkamp..." en dat ging nog wel even door.

Syndroom
Van Gelder en heel Nederland gingen los, maar Nederland verloor in de halve finale van, jawel, Brazilië. Strafschoppen nekte het Nederlands elftal.

Dat mogen we nu dus niet zover laten komen. Binnen 90 minuten moet het eigenlijk beslist zijn, in ons voordeel welteverstaan. Alhoewel Nederland nu toch wel afgerekend heeft met het zogenaamde 'penalty-syndroom'.

Titel
Mocht Nederland winnen, dan komt het in de halve finale uit tegen Uruguay of Ghana. Dat is natuurlijk te doen, en daarna staat er nog maar één ploeg tussen Oranje en die felbegeerde WK-beker.

Het moet er nu toch eens van komen. De spelers snakken naar een titel, heel Nederland snakt naar een titel. Die beker moet van ons zijn. Nog drie wedstrijden moeten we winnen, waarvan die van vanmiddag zeker niet de makkelijkste wordt. Maar het kan. Laten we hopen dat het nu een keer gaat gebeuren ook.

Reageren