WNL was niet op de hoogte van vertrek Eva Jinek

12 april 2013 10:55 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Gisteren werd bekend dat Eva Jinek WNL gaat verlaten voor de KRO-NCRV, maar opvallend genoeg blijkt WNL niet op de hoogte te zijn van de overstap.

De hoofdredacteur van WNL hoorde gisteren pas dat Eva Jinek WNL gaat verlaten voor een talkshow bij de KRO-NCRV. Hij reageerde verbaast toen RTL Boulevard hem belde: “Blijkbaar is het een klein wereldje en heeft iemand van de KRO het doorgespeeld”, aldus Bert Huisjes. Toch is de hoofdredacteur niet boos op Jinek. “Ik verwijt haar niets. Ik houd er geen rekening mee dat iemand tien jaar bij ons blijft."

Eva Jinek geen bepalend gezicht

Ook is de presentatrice volgens hem geen bepalend gezicht voor de omroep: “Eva Jinek op Zondag is bijvoorbeeld gewoon WNL op Zondag. Er zijn meerdere mensen die de rol kunnen overnemen”. Ook haar directe WNL-collega Merel Westrik wist niks van een vertrek. Maar voordat ze er iets over zegt, wil ze eerst ‘onder het genot van een biertje’ bijbabbelen met Eva.

Overstap naar de KRO

Gisteren meldde Televizier al dat Eva Jinek per 1 juli de overstap gaat maken van WNL naar de KRO-NCRV. De 31-jarige presentatrice gaat een wekelijkse talkshow presenteren.

Meer over