Word ik rijk?

SBS 6 zet de vrijdag vanaf vandaag in het teken van geld: eerst twee afleveringen van de nieuwe dramaserie De hoofdprijs en daarna gaat Henkjan Smits langs bij échte miljonairs.

Echt geld
Na de eerste twee afleveringen van De hoofdprijs gaat Shownieuws-prestentator Henkjan Smits op bezoek bij mensen die écht miljonair zijn geworden. "Mijn nieuwe programma Word ik rijk? is bewust op dezelfde avond als De hoofdprijs geprogrammeerd", zegt Henkjan Smits (47).

Gevulde multimiljonair
"Want tijdens het kijken naar die serie denken mensen: Wat zouden wij doen met 12 miljoen?" Om erachter te komen hoe een
multimiljonair écht leeft, volgt Henkjan wekelijks een goed
gevulde multimiljonair. "Dat zijn vooral onbekende Nederlanders.
De Brenninkmeijertjes (eigenaren van C&A, red.) kennen we nu wel. Het is juist leuk om te weten hoe onbekende miljonairs leven."

Doorsnee
Verder speelt Henkjan elke week met een doorsnee-Nederlander voor miljonair. "Miljonair zijn is voor veel mensen een droom, een ideaalbeeld: multimiljonairs hebben het goed. Dus ga ik met gewone mensen een dagje op pad, vliegtuigen bekijken en auto's 'kopen'. Maar dat is natuurlijk spielerei en een klein onderdeel van het programma."

Goed idee
"Naast een incidentele loterijwinnaar hebben we tot nu toe
vooral mensen gevolgd die op eigen kracht, met veel doorzettingsvermogen, lef en een goed idee, miljonair zijn geworden. Sommigen komen al uit een ondernemersgezin, maar er zitten ook mensen bij van wie de vader postbode is. Die hadden gewoon een briljant idee en zijn er voor de volle honderd procent voor gegaan."

Verandering
In hoeverre is hun leven veranderd? "In sommige gevallen héél drastisch. Soms gebeuren er dingen waarvan jij en ik alleen maar kunnen dromen."

En? Gelukkig?
"Het doel van dit programma is om mee te gluren. Daarnaast hopen we dat de verhalen kijkers ertoe aanzetten om net zo
positief in het leven te staan als de miljonairs. Dat je, als je vol
toewijding ergens voor gaat, hetzelfde kunt bereiken. Maar
geld is voor de rijken geen doel, slechts een middel. Geld geeft
vrijheid en mogelijkheden, zodat je leven rijker kan worden."

Geluksfactor
"Maar zijn miljonairs ook gelukkiger dan jij en ik? Door dit programma kom je erachter dat geld in de geluksfactor niets uitmaakt. Geluk komt van binnenuit."

Reageren