Woutertje op het oude nest

Normaliter heeft Twan Huys mensen in zijn Nova college tour die zelden elders interviews geven. Onze minister van Financiën Wouter Bos is de laatste tijd echter niet van het scherm te slaan geweest. Waarom is hij dan toch uitgenodigd?

"Omdat ik met hem naar zijn oude universiteit wil gaan om vragen van studenten over de huidige economische crisis te beantwoorden", zo vertelde Huys onlangs in Televizier. "Deze generatie dreigt namelijk het slachtoffer te worden van zijn beleid."

Terugkeert
Wouter Bos studeerde in 1988 cum laude af in politicologie en economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar hij voor nu dus eventjes terugkeert om zich door een nieuwe generatie vakgenoten het vuur aan de schenen te laten leggen.

Roerige tijden
De minister van Financiën maakte het afgelopen jaar een roerige tijd mee door de kredietcrisis, het omvallen van banken en de woekerbonussen. Op televisie heeft hij de laatste maanden al vaak tekst en uitleg moeten geven over zijn beleid.

Prikkelende uitspraken
Bij RTL Z licht de minister op dinsdag wekelijks zijn politieke plannen toe. Mogelijk weten de studenten Wouter Bos - die onlangs vader werd van zijn derde kind, zoon Joppe - nog enkele prikkelende uitspraken te ontlokken.

Reageren