Wraak voor WK

4 Juni 2011 06:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het Nederlands elftal is sinds het WK van vorig jaar een gewilde tegenstander voor oefenwedstrijden. De meeste spelers van Oranje zijn na een lang seizoen hard toe aan vakantie, maar zo is hun trip naar Zuid-Amerika moeilijk te omschrijven.

De KNVB had een lucratieve deal afgesloten met Brazilië en Uruguay. Oranje speelt tegen beide landen een vriendschappelijke interland.

Wraak
En die willen natuurlijk revanche op Nederland, dat ze uit het WK gooide. Weet u het nog: in de kwartfinale won Nederland van Brazilië (2-1) dankzij twee goals van Wesley Sneijder , in de halve finale was Uruguay met 3-2 het slachtoffer van Oranjes dadendrang. Het worden allesbehalve zomeravondpotjes; de Zuid-Amerikanen nemen alleen genoegen met een overwinning.

Kunstje
Vanavond speelt Oranje in het Braziliaanse Goiania tegen de ‘goddelijke kanaries’ met sterren als Robinho, Kaká, Leandro, Neymar, Nilmar, Alexandre Pato en Daniel Alves. Kan Nederland het kunstje van vorig jaar herhalen, toen een slappe eerste helft ruimschoots werd goedgemaakt met de tweede?

Meer over