X-Factor: einde verhaal voor Luigiano

X-Factor knalde vrijdagavond weer van het scherm. Dat had deze keer alles te maken met de enorme big band waarmee de overgebleven finalisten mochten optreden. Het was één groot feest, maar uiteindelijk belandden er toch weer twee kandidaten in de sing-off: Rachel mocht blijven, Luigiano moest naar huis.

Het was de tweede keer voor Luigiano dat hij zijn liedje (deze keer zong hij New York, New York van Frank Sinatra) moest herkansen. Eerder overleefde hij de gevreesde sing-off ten koste van Irma. Vrijdagavond stond hij tegenover Rachel, die voor het eerst niet genoeg stemmen kreeg om direct door te gaan naar volgende week. Zij zong Christina Aguilera's Ain't no other.

Halve finale
Na hun tweede optreden mochten de juryleden van X-Factor voor de laatste keer bepalen welke kandidaat naar huis moest. Vanaf volgende week (de halve finale) gaat het puur om het aantal stemmen van het publiek. Stacey ging niet geheel verrassend voor haar Luigiano, terwijl het volgens Angela overduidelijk was dat Rachel door moest naar volgende week.

I'm leaving today...
Gordon is van mening dat New York, New York nooit door Luigiano gezongen had mogen worden: "Voor een zestienjarige jongen is dit liedje bijna niet te doen. Rachel is een fantastische zangeres, maar ik heb al eerder gezegd dat ze zichzelf moet blijven. Dan is ze het allermooist. Maar Luigiano, je zong het eigenlijk al vanavond: 'I'm leaving today...' Ik kies voor Rachel."

Sterren stralen
Het is nu 2-1 voor Rachel. Eric van Tijn lijkt al zeker te zijn van zijn keuze, maar het duurt toch nog even voor hij deze kenbaar maakt. "Op een avond als deze, als je mag optreden met zo'n geweldige big band, dan zie je iedereen stralen. Maar ja, er moet iemand weg... Mensen zeggen wel eens: 'Ze gaan bij X-Factor alleen voor de jeugd', maar dat is niet waar. Wij kijken naar welke kandidaat de meeste kans heeft om verder te komen. Daarom stem ik voor Rachel."

Trots
Luigiano vatte zijn eliminatie sportief op. "Ik ben pas zestien jaar en ontzettend trots dat ik zo ver ben gekomen. X-Factor is voor mij voorbij, maar Nederland gaat zeker nog veel van mij horen!"

Koninginnedag
Dat zal jammer genoeg voor Luigiano nog niet op Koninginnedag zijn, want dan mogen de zes overgebleven kandidaten van X-Factor optreden tijdens het grote Koninginnedag-feest van Radio538 op het Museumplein in Amsterdam!

Extra:
-->
Alles over dit programma vind je op de Populaire TV-pagina van X-Factor.
--> Meer nationaal en internationaal entertainmieuws vind je hier: Artikelen.
--> Praat ook mee op het X-Factor Forum!

Reageren