X Factor VS gaat over harde dollars

In Amerika gaat binnenkort het eerste echte seizoen van X Factor van start. Het programma is omgeven door de sterkste verhalen en het ene supernieuwtje volgt het andere in rap tempo op. Nieuwste talk of the town: de bedragen die er zoal over tafel gaan. De winnaar krijgt een miljoenencontract en een nieuw jurylid zou een wel érg lucratief contract hebben gekregen. 

Vanaf maart beginnen de audities van X Factor US, de Amerikaanse variant van de in Nederland al langere tijd bekende talentenjacht. De show is grotendeels hetzelfde, alleen is de beloning in de Verenigde Staten iets groter. 

Wie er in slaagt om de talentenjacht te winnen, krijgt een contract ter waarde van vijf miljoen dollar; volgens zender Fox de grootste prijs ooit die valt te winnen op televisie.

Contract
Het contract komt ook niet van de minste. De winnaar van het programma komt onder contract te staan bij platenlabel Syco. Dat label behoort toe aan Simon Cowell, de man die furore maakte als jurylid van American Idol (de Amerikaanse variant van Idols) maar die dat programma verliet om zich te richten op de start van X Factor US. Ook bij X Factor US zal Simon weer plaatsnemen in de jury. 

Jurywerk
De winnaar is niet de enige persoon die veel geld kan krijgen: volgens de Britse krant The Daily Express zet de Britse zangeres Cheryl Cole volgende week haar handtekening onder een zeer lucratief contract met X Factor US.

Volgens geruchten gaat de zangeres een slordige 10 miljoen dollar krijgen voor haar jurywerk in het programma.

Salaris
Dat leuke salarisstrookje kan het gevolg zijn van stevige onderhandelingen. Cheryl's komst was namelijk niet altijd vanzelfsprekend.

Zowel Cole als X Factor zelf hebben lange tijd getwijfeld over of de Britse zangeres in de Amerikaanse jury moest plaatsnemen. Cole omdat ze niet zeker was of het te combineren zou zijn met haar zangcarrière en de makers van X Factor US omdat men niet zeker was of Cole in de Verenigde Staten beroemd genoeg is om veel kijkers te trekken. Maar kennelijk is men er toch naar volle tevredenheid uit aan het komen. 

In Nederland is X factor op dit moment ook weer te zien: iedere vrijdagavond om 20.30 uur op RTL 4. 

Reageren