X Factor-winnaar Jaap gaat pizza's bakken

29 maart 2012 10:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Jaap Reesema, die in 2010 X Factor won, opent samen met een vriend binnenkort een hip pizzarestaurant in Amsterdam. En hij blijft ook zingen. 

Jury en publiek van X Factor waren unaniem laaiend enthousiast over de stem van Jaap, maar na zijn overwinning in de talentenjacht heeft hem nog niet het succes gebracht waarop hij hoopte. Jaap z'n solo-album flopte en wat betreft optredens loopt het ook geen storm. Vandaar dat de 27-jarige zanger het zekere voor het onzekere neemt en een pizzarestaurant opent. 

Brangelina
Samen met studievriend Sander SchimmelPenninck gaat Jaap deze zomer een maand naar Parijs om de pizza's te leren maken. Daarna zal restaurant Pink Flamingo haar deuren openen, ergens in de buurt van het Sarphatipark in Amsterdam. Pink Flamingo is een keten van goedlopende restaurants in Frankrijk en Berlijn en serveert hippe pizza's met biologisch deeg en bijzondere namen als pizza Ho Chi Min, met gamba's, groene curry en citroengras. Of de Brangelina, met vijgen, geitenkaas, pistachenootjes en honing. Volgens Reesema en Schimmelpenninck gaat het hier om 'ingrediënten en smaakcombinaties van sterrenklasse'.

Optreden
Toch blijft Jaap, naast zijn pizzabak-carrière, zeker ook zingen. In het AD zegt hij: „Ik ben bezig met een nieuwe Nederlandstalige cd die over driekwart jaar moet verschijnen. Het gaat best goed met mijn carrière. Maar ik heb, als ik één optreden in de week heb, geen zin om de resterende dagen stil te zitten. Daarnaast lijkt het me zijnvol en veiliger om ook op andere paarden te wedden. 

Als je je alvast wilt verlekkeren aan een Ho Chi Min of een Brangelina, kijk dan even op de site van Pink Flamingo 

Meer over