Yahoo produceert twee eigen comedyseries

Yahoo heeft plannen voor twee sitcoms die online gaan worden aangeboden. Other Space en Sin City Saints moeten de comedyseries gaan heten die het mediabedrijf aan wil bieden.

USA Today meldt dat Yahoo de twee comedyseries online wil zetten, om te concurreren met de onlinedienst Netflix. Vanaf september 2013 kunnen we in Nederland via Netflix allerlei films en series online kijken. Yahoo wil net zo'n soort dienst opzetten. De streamingservice van Yahoo zal vooralsnog niet in Nederland beschikbaar zijn.

Series

Een van de series die Yahoo van plan is aan te bieden heet Other Space. Het is een science fiction-serie, die zich in de 22e eeuw in een ander universum afspeelt en een groep astronauten en robots volgt die na een jarenlange zoektocht aliens vinden. De andere comedyserie is Sin City Saints en gaat over een fictief basketbalteam in Las Vegas.

Megabedrag

Yahoo heeft in de planning staan dat net als de Netflix-serie House of Cards, alle acht afleveringen per serie in een keer online worden gezet. De comedyseries kunnen worden gemaakt met een budget van 700.000 tot een paar miljoen dollar per aflevering. Dat is een enorm bedrag. Voor als je bedenkt dat alleen traditionele tv-zenders dat soort megabedragen konden neerliggen.

Reageren