Yolanthe over Het Perfecte Plaatje

In Het Perfecte Plaatje draait alles om ons ideaalbeeld. En wie kan zo'n quiz nou beter presenteren dan Yolanthe Sneijder-Cabau? Saillant detail: zelf is ze genomineerd als perfecte vrouw. Draait perfectie om uiterlijke schoonheid, of is er meer? We vroegen het de presentatrice zelf.

Is schoonheid een geschenk van de natuur?

"Ja, als je alleen naar uiterlijke kenmerken kijkt wel. Maar dan nog is het een kwestie van smaak. Ik denk dat schoonheid uit karakter en uitstraling voortkomt."

"Net als elke vrouw vind ik het leuk om een compliment te krijgen over mijn uiterlijk, maar het is niet het belangrijkste. Er zijn genoeg mensen die mij níet knap zullen vinden. Je kunt nooit aan alle eisen van ieder mens voldoen en dat moet je ook niet willen."

Zit perfectie van binnen?

"Voor een groot gedeelte wel. Daarnaast vind ik verzorging belangrijk. Als je je goed verzorgt en van binnen een mooi mens bent, straal je dat ook uit. Wesley heeft dat heel sterk: hij is tevreden met zichzelf, je ziet aan hem dat hij in alle opzichten gelukkig is."

Hebben blondjes meer plezier?

"Is dat bewezen? Ze bedoelen waarschijnlijk dat blondjes zich minder druk maken en meer om dingen kunnen lachen. Maar of dat zo is, weet ik ook niet. Ik heb als brunette ook een heel leuk leven. Veel mensen denken dat Wesley en ik altijd heel serieus zijn, maar dat is echt niet zo. Wij genieten van elke dag. Misschien maakt mij dat ook wel een blondine. Maar dan met donker haar!"

Moet wie mooi wil zijn pijn lijden?

"Tja, Wesley vindt me op m'n mooist wanneer ik puur natuur uit de douche kom gelopen. En dat is minder pijnlijk dan wanneer mijn haar wordt gedaan, of als ik een hele avond op hoge hakken heb gelopen. Uiteindelijk doen wij vrouwen het onszelf aan om pijn te lijden en de consequentie is dan vaak dat je dit zinnetje naar je hoofd geslingerd krijgt."

Het Perfecte Plaatje is vanaf zondag wekelijks te zien bij de Tros om 20.35 uur op Ned. 3.

Lees de rest van dit interview met Yolanthe in Televizier editie 11 van 2011. Nu in de winkel.

Meer over:

Reageren