Yolanthe ziet sterren

9 mei 2011 10:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Yolanthe Sneijder-Cabau treedt binnenkort in de voetsporen van Ivo Niehe. In het nieuwe Tros-programma Yolanthe op 3 portretteert de voetbalvrouw acht weken lang een keur aan nationale en internationale sterren. Kelly Rowland, Johnny Knoxville, Jeff Dunham en Johan Derksen zijn slechts een paar van haar gasten.

De mensen die ze portretteert hebben allemaal iets weten te bereiken waar de meeste jongeren van dromen. R&B-sensatie Kelly Rowland vergaarde wereldwijde bekendheid met Destiny's Child en scoort ook solo hit na hit. Johnny Knoxville deinst nergens voor terug; in Jackass kan het de Amerikaanse durfal niet gek genoeg zijn. Komiek Jeff  Dunham is dankzij zijn pop 'Achmed the Dead Terrorist' een grote hit op YouTube.

Hollandse sterren
Naast deze internationale beroemdheden praat Yolanthe ook met sterren van eigen bodem. Zo interviewt ze Johan Derksen, die door zijn nietsontziende opinies een icoon is geworden voor voetballiefhebbers. Ook heeft Yolanthe een zeer openhartig gesprek met Johnny de Mol over de band met zijn vader, de breuk met Bridget Maasland en zijn rol als ambassadeur voor de Guusje Nederhorst Foundation.

Ivo Niehe
Het idee voor het programma ontstond toen de cameraploeg van Ivo Niehe ruim een jaar geleden met Yolanthe in India een reportage maakte over seksueel misbruik van heel jonge meisjes. Ivo ziet een groot talent in Yolanthe: "Haar durf, inzet, de manier waarop ze met de tot prostitutie gedwongen meisjes omging, en de onverschrokkenheid waarmee ze ’s nachts de duistere bordelen van Mumbai durfde binnen te gaan, maakte indruk op me. Yolanthe heeft niet alleen iets absoluut authentieks in haar manier van optreden en interviewen, ze is ook ambitieus, leergierig en oprecht geïnteresseerd in haar gasten. Dat zijn geen overbodige eigenschappen om zo’n programma tot een succes te maken. Het definitieve bewijs daarvan kregen we tijdens de inmiddels afgemonteerde, zeer geslaagde eerste proefuitzending."

 Yolanthe op 3 is vanaf zondag 29 mei te zien bij de TROS op Nederland 3.

Meer over