Youp van 't Hek basht Albert Verlinde

25 mei 2009 14:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Begin april schreef Youp van 't Hek in zijn wekelijkse column voor het NRC Handelsblad nog dat hij Albert Verlinde een onverbeterlijke roddelnicht vond. Afgelopen zaterdag moest de showbizzdeskundige van RTL Boulevard het opnieuw ontgelden.

Dit weekend trok Youp van leer naar aanleiding van hoe RTL Boulevard is omgegaan met de breuk van Jan Smit en Yolanthe Cabau van Kasbergen. Het filmpje van een zoenende Yolanthe en Wesley Sneijder in een Amsterdamse parkeergarage was vorige week herhaaldelijk in Boulevard te zien.

Privacy
"Een aantal jaren geleden las ik ergens dat Albert Verlinde iemand bij zijn huis had weggestuurd omdat diegene foto's van zijn boerderette liep te nemen. Dat vond Albertje vervelend, een inbreuk op zijn privacy en toen heeft hij van die meneer of mevrouw zelfs het fototoestel afgepakt", aldus de columnist.

Gluipkop
Des te hypocrieter vindt Youp het dat een glunderende Albert wél de beelden van Yolanthe en Wesley liet zien. "Vooral omdat die enge gluipkop helemaal zit te schuimen als hij een filmpje van iemand anders kan laten zien. Iemand die volgens hem met de een is en in zijn vrije tijd zoent met een ander.

Mag niet van Appie. Hij flikte het ooit bij die alleraardigste Georgina Verbaan en nu deed hij het weer bij de vrijgezelle Yolanthe, de ex van de Volendamse zanger Jan Smit."

Bronstige blik
Youp gaat verder: "Ik weet niet of u de uitzending heeft gezien, maar het was werkelijk buiten proporties hoe opgewonden onze Albert was. Ik dacht eerst dat zijn bronstige blik kwam door het feit dat hij sinds jaren weer eens een stukje heteroseks zag. Hij fladderde met zijn twinkelende oogjes en kon eigenlijk niet wachten om het aan ons te tonen. Zuchten, zweten, steunen."

"Ondertussen stonden voor het huis van Jan & Yolanthe verslaggevers die ons rechtstreeks op de hoogte hielden van het laatste hete scheidingnieuws. Het was ronduit aandoenlijk."

Schaamteloos
Maar waarover de cabaretier zich vooral verbaast, is dat ieder Nederlands medium dat ook maar iets voorstelt zich direct of indirect met 'de breuk' heeft beziggehouden. "En dat is eigenlijk mijn verbazing. Dat we ons laten leiden door die intens vunzige Albert Verlinde. De man die zelf niet wil dat iemand een fotootje van zijn hond maakt, heelt gestolen beelden en toont ze schaamteloos aan het volk."

Luchten
Tot slot hoopt Youp stiekem dat Albert hiervoor alsnog wordt aangeklaagd. "U weet dat het in gevangenissen niet zachtzinnig toegaat en dat ze vooral de nichten op een onbewaakt moment nog wel eens willen grijpen."

"Dat heet luchten. Lijkt me fantastisch als die Verlinde hardhandig te pakken wordt genomen en dat een gevangene de krijsende roddelkoning filmt. En dat we dat filmpje dan te zien krijgen."

Meer over