Youp van 't Hek haalt uit naar Albert Verlinde

Youp van 't Hek is niet bepaald een fan van Albert Verlinde. Dat kunnen we wel stellen na de meest recente column van de cabaretier in VARA TV Magazine. "Zoals hij een valse roddelnicht kan neerzetten grenst werkelijk aan het ongelooflijke."

De showbizzdeskundige van RTL Boulevard moet het flink ontgelden in Youps column: "Het toontje, de triomfantelijke glimoogjes, de consequent tuttige truien met mutsig burberrymotief die hem oh zo goed staan, het chronisch diarreebruine hoofd met dat amateuristisch geverfde haar..."

RTL Boulevard
Al moeten we wel direct erbij zeggen dat de cabaretier/columnist zijn giftige pijlen niet alleen op Albert richt.

Boulevard-kijkers noemt hij analfabeten en over het programma zelf heeft hij het volgende te zeggen: "Eerlijk gezegd kijk ik niet vaak, maar als ik het programma zie valt mijn bek weer open van verbazing. Dat drie volwassen mensen op een rij zich lenen voor zoveel burgerlijk prietpraat."

Albert als cabaretier
In zijn column noemt Youp Albert de beste cabaretier van Nederland omdat hij niet kan geloven dat iemand als Albert Verlinde echt het werk doet dat hij doet bij RTL Boulevard.

Vanuit dit redenering gaat Youp verder over het inkomen (900.000 euro per jaar) van Albert: "Ik vind dat weinig. Heel erg weinig zelfs. Dit soort baantjes moet veel beter betaald worden. Als je elke avond zo veel suffigheid moet uitkramen en letterlijk voor een miljoen kijkers zo voor joker zit, dan moet je toch een steviger schadevergoeding krijgen."

Anderhalve lettergreep
Youp stoomt daarna nog even door, maar komt uiteindelijk tot de conclusie dat hij op zich niets tegen het showbizzprogramma heeft. "Ik geef ze jaarlijks anderhalve lettergreep als ik onderweg ben naar het Boekenbal en daar laat ik het bij."

"Ze hebben me geloof ik ook nooit onheus bejegend. Ik ben ook niet interessant voor hun kijkers. Volgens mij weten die analfabeten amper wie ik ben."

Reageren