Youp van 't Hek onwel

4 januari 2010 11:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het was even schrikken vanmorgen: diverse kranten pakten uit met het nieuws dat Youp van 't Hek zondagavond een hartaanval zou hebben gehad. De cabaretier zou, tijdens een etentje in een Amsterdams restaurant, onwel zijn geworden.

Hij werd spierwit en zakte onderuit in zijn stoel. Vervolgens werd hij afgevoerd met een ambulance.

Koud
Gelukkig bleek het achteraf mee te vallen. De komiek reageerde vanmorgen in de Q-music-ochtendshow van Ruud de Wild op het gerucht.

"Ik ging eten in een restaurant en was op de fiets", vertelde hij. "We kwamen het restaurant binnen en ik had het zó koud."

"Toen ging ik aan tafel zitten en dacht ik: dit gaat niet goed. En daarna werd gevraagd of ik mijn naam wilde noemen en lag ik op de grond."

Bevangen
"Ik ben ongeveer tien seconden weggeweest, maar was wel helemaal lijkbleek", legde hij uit. "Volgens de Eerste hulp-arts komt het vaker voor bij mensen van mijn leeftijd."

Volgens de grappenmaker is alle tumult echter nogal overdreven. "Ik was gewoon bevangen door de kou en ben even naar het ziekenhuis afgevoerd. Iemand in dat restaurant heeft daar meteen weer nieuws van gemaakt."

Meer over