Youp van 't Hek: Schreeuwstorm

Volgend jaar wordt hij zestig en nog steeds is Youp van ’t Hek de populairste cabaretier van ons land. De meest invloedrijke cabaretier ook. Zaterdagavond is hij op de buis met Schreeuwstorm

Na eerder het alcoholvrije biermerk ­Buckler eigenhandig om zeep te hebben geholpen, twitterde hij onlangs ook T-Mobile naar de verdoemenis. De telecom­gigant liep meetbare reputatieschade op na zich de toorn van Youp op de hals te hebben gehaald. En als Youp iets stom vindt, wil niemand daar nog mee geassocieerd worden. En Youp vindt nogal wat stom.

Tirade van Youp

Zweefteven, zwerfkakkers en doorzondragonders: bijna elk type mens moet het weleens ontgelden. Zo ook in zijn show uit 2007, Schreeuwstorm, die de VARA vanavond herhaalt. Daarin vertelt de cabaretier hoe hij als jochie Toon Hermans zag optreden in Carré en dacht: dat wil ik ook. Maar toen zijn droom uitkwam, viel die toch een beetje tegen.

In de show komen veel bekende stokpaardjes van Youp voorbij, zonder rode draad. Maatschappijkritisch als altijd, geeft hij weer af op alles en iedereen, tot ‘nationale pisnicht’ Albert ­Verlinde aan toe.

Reageren