Yuli wilde geen wildcard voor X Factor meer

De Nederlandse Zangeres Yuli Minguel heeft voor de eer bedankt toen haar werd gevraagd om met een wildcard alsnog deel te nemen aan de Britse X-Factor. Ze kiest voor haar eigen weg.

Vorige week zondag werd bij de laatste voorrondes duidelijk dat de Nederlandse zangeres het programma moest verlaten. Maar die afleveringen waren al in september opgenomen en Yuli was al een flinke poos weer thuis.

Niet meer op gerekend
Toen bij de eerste liveshow bekend werd dat elk jurylid onverwacht alsnog een extra kandidaat mee mocht nemen, kwam die uitnodiging voor Yuli nogal onverwacht. Ze bedankte hoe dan ook voor de eer.

"Dat heb ik gelijk geblokt. Ik ben met tranen vertrokken uit de show en dat wil ik niet nog een keer meemaken", zo legde ze uit tegen Novum Nieuws. En: "Ik ging ervan uit dat het echt over was, totdat ze opeens weer terugkwamen.".

Contract
De reden voor Yuli's blok is simpel: na haar vertrek uit X-Factor is Minguel druk in gesprek gegaan over haar debuutalbum, dat in maart moet verschijnen. Dat strookt niet met deelname aan X-Factor, want deelname aan dat programma betekent contractuele verplichtingen tegenover de programmamakers.

Yuli: "Als ik weer mee was gaan doen met X-Factor, had ik de kans gehad om er in de eerste show uit te liggen. Ik zou dan moeten wachten totdat de liveshows over zijn of de platenmaatschappij die is aangesloten bij X-Factor met mij wil verdergaan."

Die platenmaatschappij heeft volgens Minguel voorrang, en dan zou dus de kans bestaan dat zowel haar huidige platenmaatschappij als de platenmaatschappij van X-Factor afhaken en ze met lege handen overblijft. Dat risico heeft ze dus niet genomen.

Reageren