Excuses

Yvon Jaspers mailde familie Faber na optreden in Pauw

23 juli 2019 13:30 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

© still Pauw /BNNVARA
Yvon Jaspers heeft na het veelbesproken interview in Pauw contact gezocht met de familie van de vermoorde Anne Faber.  In een e-mail bood de presentatrice haar excuses aan voor het ongelukkige optreden. 
Dat vertelt Hans Faber, de oom van Anne, in een interview met Villamedia, het vakblad van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. 

Emotionele Yvon

Faber zat in april samen met Anne's vader Wim aan tafel bij Jeroen Pauw om te vertellen over de stormachtige periode na de moord op zijn nichtje. In dezelfde uitzending zat Yvon Jaspers. De Boer zoekt vrouw-presentatrice vertelde over het gedoe rond de mogelijke belangenverstrengeling omtrent haar bijbaan bij een veevoederbedrijf en haar presentatie van het KRO-NCRV-programma Onze Boerderij. Yvon raakte daarbij nogal geëmotioneerd en dat schoot bij veel kijkers in het verkeerde keelgat. 

Excuses

"Ik zag gewoon gebeuren dat het geen handig optreden was van Jaspers, maar wij hadden er verder geen last van.", zegt Hans nu in Villamedia. "Een paar dagen later hebben we nog wel een mailtje van haar gekregen waarin ze haar excuses maakte."

In het interview vertelt Faber verder over hoe de familie om is gegaan met de media tijdens en na de zoektocht naar de Utrechtse Anne Faber in 2017. Dat interview lees je hier

 

Meer over