Yvon Jaspers over anorexia

KRO-presentatrice Yvon Jaspers zit ook deze zomer niet stil en presenteert op woensdag 15 juli een thema-avond over anorexia. De thema-avond zal vooral in het teken staan van een bijzondere documentaire van Jessica Villerius.

In Vel over probleem dringt de documentairemaakster binnen in de voor velen onbegrijpelijke wereld van anorexiapatiënten. "Het duurt bij deze meiden heel erg lang voordat ze durven te zeggen wat ze echt denken. Ik denk ook dat het uniek is dat ze mij zo dichtbij hebben laten komen", aldus Jessica, die een aantal maanden met de patiënten optrok.

Openhartig
Volgens een woordvoerster van de KRO heeft de maakster van Vel over probleem zelf ook met een eetstoornis te maken gehad. Mede daardoor waren de patiënten tegen haar erg openhartig over hun ziekte. Na afloop van de documentaire praat Yvon Jaspers in de studio na met Jessica en andere betrokkenen.

Open deuren
Jessica was blij verrast dat alle klinieken haar toestemming gaven om de therapiesessies te filmen. "Ik laat zien wat voor een gemene sluipmoordenaar de ziekte is. Deze meiden willen niet dood, ze willen ook gewoon gelukkig zijn. Ik probeer bloot te leggen wat de mechanismen achter de ziekte zijn," zo zei zij op Mediacourant.nl.

Reageren