Yvon Jaspers over seizoen 6 van Boer Zoekt Vrouw

Na de zomer keert kijkcijferhit Boer Zoekt Vrouw weer terug op tv. Maar eerst zal Yvon Jaspers de nieuwe boeren aan Nederland voorstellen in de zogenaamde Kick Off-uitzending op 13 mei. "Ze hebben allemaal hun eigen verhaal, maar er is één overeenkomst: ze willen heel graag een partner." 

Alweer het zesde seizoen Boer Zoekt Vrouw. Heb je er zin in?

"Het klinkt misschien gek, maar zelfs na vijf seizoenen staan wij als team te trappelen om weer aan de slag te gaan. Boer Zoekt Vrouw is zo´n mooi programma om te mogen maken. Het is alsof je de hele dag buiten mag spelen! En het allerleukste is natuurlijk dat het over de liefde gaat én als het lukt om de boeren aan een vrouw te helpen." 
 

Waarom heeft er zo lang tussen de series gezeten?

"Dat is ieder jaar zo. We wisselen zomer en winter af, met als gevolg dat er soms een langere periode tussen zit. Dit keer wordt het een zomerserie. De sfeer van de zomer, met wuivend grashalm en opwaaiende zomerjurkjes. Het programma kost bovendien veel voorbereidingstijd. Dus voor mij is die pauze niet zo lang hoor."
 

Vertel eens wat over de boeren die meedoen?

"Uit de 400 brieven hebben we weer 10 heel verschillende boeren geselecteerd. Boeren uit alle windstreken van het land: van Noord-Oost Groningen tot West-Brabant en van Friesland tot de Randstad. Ze zijn van alle leeftijden; de oudste is 48 en de jongste 25. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal met een overeenkomst: ze willen heel graag een partner. Want dat is uiteindelijk waar we ze op selecteren." 
 

Zit er weer een bijzondere boer bij? Een vrouw, een homoboer?

"Wij gaan niet actief op zoek naar geschikte boeren, dus ook niet naar een homoboer of een vrouw. Als die zich aanmelden, is dat prima, als ze zich niet aanmelden, is dat ook prima."
 

Wat verklaart volgens jou het succes van Boer Zoekt Vrouw?

"Ik denk dat heel veel mensen zich erin herkennen. In de kwetsbaarheid die iedereen wel eens heeft meegemaakt als de liefde heel pril is. Boer Zoekt Vrouw is echt. Ik denk dat mensen het fijn vinden dat de boeren geen toneelstukje opvoeren voor de camera. Nee, ze laten ons even meekijken in hun leven, wat na de uitzendingen gewoon weer door gaat. Om 6 uur op om de koeien te melken. Dat is zo heerlijk relativerend."

Reageren