Zanger Valensia in De reünie

In De Reünie staat vanavond klas 4 van de Michaël Mavo uit Waalwijk van 1988 centraal. Een klas van zeer uiteenlopende types, die veelal andere dingen belangrijker vonden dan school.

Zo ook Aldous, hij was slim genoeg voor het VWO, maar haalde uiteindelijk met de grootste moeite zijn MAVO-diploma. Hij was maar met één ding bezig: muziek. Zijn artiestennaam werd Valensia en hij scoorde uiteindelijk in 1993 een grote hit met Gaia – waarvoor hij nog een Edison en een Zilveren Harp kreeg.
Daarna werd het echter stil rond deze 'eendagsvlieg'. Maar als presentator Rob Kamphues hem nu opzoekt in zijn huis in Spanje, blijkt hij niet alleen goed verdiend te hebben, maar is hij ook bezig met een nieuwe cd.

Leger of gezin
Verder gaat Kamphues op bezoek bij Jurgen, een voormalige driftkikker die pas opbloeide in militaire dienst. Als luitenant werd hij uitgezonden naar Bosnië en recentelijk ook Afghanistan. Tijdens de vijf maanden in Afghanistan wilde zijn dochtertje hem niet spreken, ze was boos omdat hij zolang wegbleef. En dus staat hij nu voor een keuze: het leger of zijn gezin.

Reageren