Zangeres Amy Winehouse (27) overleden

Zangeres Amy Winehouse is dood gevonden in haar appartement in Londen. De door drugsverslavingen geteisterde zangeres werd slechts 27 jaar.

Amy Winehouse maakte gedurende haar carrière twee albums: Frank en Back to Black. Met dat laatste album brak ze in 2006 definitief door. Amy Winehouse werd gekenmerkt door haar rauwe, "zwarte" stemgeluid. Het nummer Rehab (over drugsverslaving en de weigering om af te kicken) werd een grote hit.

Verslavingen
Vanaf 2006 takelde Winehouse zienderogen af als gevolg van drugsgebruik. Op Pinkpop 2007 lastte ze haar optreden af omdat ze dronken was. Vaak leek ze niet nuchter op het podium te staan. Haar huwelijk met Blake Fielder Civil in 2007 bracht haar drugsgebruik in een stroomversnelling. Beiden waren verslaafd aan allerlei soorten verdovende middelen.  In juli 2009 scheidde ze van hem.

De breuk betekende echter niet het einde van Amy Winehouses verslavingsproblemen. Na vorige maand in Belgrado stomdronken van het podium te zijn afgejouwd door het publiek lastte ze haar Europese tournee af. In Londen werkte ze naar verluid in de studio aan een nieuw album. Amy Winehouse allerlaatste optreden was enkele dagen geleden op het iTunes-festival in Londen. Daar verscheen ze tot verbazing van menigeen nuchter op het podium.

Wat de doodsoorzaak is van het overlijden van Amy Winehouse is nog niet bekend. Na het weekend zal daar onderzoek naar gedaan worden.

Club van 27
Amy Winehouse werd slechts 27 jaar. Ze voegt zich daarmee bij de "27 club". Dat is de naam voor een aantal muzikanten die ook op 27-jarige leeftijd overleden: Jimi Hendrix, Brian Jones, Janis Joplin, Jim Morrison en Kurt Cobain.

 

Meer over:

Reageren