Zangeres struikelt over tekst bij Superbowl

Zondagavond was het in de Verenigde Staten weer tijd voor de Superbowl: de belangrijke finale van het American football (de Amerikaanse variant van rugby) met gemiddeld wereldwijd meer dan 150 miljoen live kijkers. Dit jaar zong Christina Aguilera het volkslied voorafgaand aan de wedstrijd, maar de wereldster raakte haar tekst kwijt.

De 30-jarige zangeres raakte de tekst kwijt en zong een regel dubbel. Die tweede regel zong ze vervolgens ook nog niet eens foutloos.

Schande
Dat was op dusdanig veel fronten gênant dat talloze kijkers wereldwijd er schande over spraken.

Niet geheel onterecht: kinderen in de VS leren al vanaf jonge leeftijd de tekst van hun volkslied. Aguilera is bovendien een professioneel zangeres die talloze prijzen won met haar muziek. Voor haar zou een optreden bij de Superbowl - zéker met het nationale volkslied - een eitje moeten zijn. Maar dat was het dus niet.

Liefde
Ze verdedigde zich door te zeggen dat het door de spanning kwam: ze zou zichzelf zijn verloren in het moment. "Ik kan alleen hopen dat iedereen mijn liefde voor het land toch kon voelen", reageerde Aguilera na afloop. Maar toen hadden dus 150 miljoen tv-kijkers het momentje al gezien…

Reageren