Zaterdagavondshow gesneuveld

Helaas: De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau is gesneuveld. Het groots aangekondigde zaterdagavondprogramma van SBS 6 zag zich geconfronteerd met dusdanig hard dalende kijkcijfers dat er geen redden meer aan leek.

De Zaterdagavondshow ging van start met bijna een miljoen kijkers, maar bij de aflevering van afgelopen weekend keken nog maar ruim 500.000 kijkers.

'Ontzettend jammer'
"We vinden het ontzettend jammer, maar gezien de tegenvallende kijkcijfers hebben we besloten om de show per direct stop te zetten", zo schrijft SBS in een schriftelijke reactie.

"Het programma is vol overgave gemaakt door Marc-Marie Huijbregts, Beau van Erven Dorens en EVA Media, maar helaas wisten niet genoeg kijkers het programma te vinden."

Geplaagd
Het verhaal van de Zaterdagavondshow kent alleen maar verliezers. De Zaterdagavondshow kampte eerder al met het uitvallen van Gerard Joling en klachten van de VARA dat het programma teveel zou lijken op de voorganger, Mooi! Weer De Leeuw. Toen werd afgesproken dat er niet meer dan acht afleveringen in de huidige vorm gemaakt zouden worden, maar die worden nu dus al niet eens meer gehaald.

Voor SBS is het weer een domper op het kijkcijferkanon. Waar de zender een aantal jaar geleden goed scoorde en de concurrentie met RTL goed aankon, dalen in 2010 de kijkcijfers. Zo lukt het ook Popstars niet om concurrent Holland's Got Talent het hoofd te bieden. En datzelfde geldt voor EVA Media, dat de Zaterdagavondshow produceerde: het bedrijf van Paul de Leeuw zag de laatste jaren al meerdere formats mislukken.

Als laatste zijn er Beau van Erven Dorens, die sinds zijn vertrek naar SBS Broadcasting praktisch enkel succesvol programma presenteerde, en Marc-Marie Huijbregts, die met zijn werk voor Popstars en de Zaterdagavondshow hoopte een presentatiedroom waar te maken.

Reageren