Zeg 'ns AAA terug op de buis!

17 Oktober 2008 12:52 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

''Met de assistente van dokter Van der Ploeoeoeoeg!'' Deze legendarische woorden van Mien galmen binnenkort weer uit je tv! Komend voorjaar zijn namelijk de hilarische families Dobbelsteen en Van der Ploeg terug op de buis met dertien splinternieuwe afleveringen.

Naast vertrouwde gezichten zoals Mien Dobbelsteen (Carry Tefsen), Gert-Jan van der Ploeg (Hans Cornelissen) en zijn vriendin Wiep (Kiki Classen) is er ook vers bloed. Zo speelt acteur/zanger Job Bovelander de zestienjarige zoon van Gert-Jan en zijn ex-vrouw Pien. Job vertolkte vorig jaar al dezelfde rol in de theaterversie van de populaire komedie.

Naïeve Mien
De nieuwe afleveringen spelen zich af anno 2009. Mien is nog steeds de impulsieve en optimistische huishoudster die maar niet van de bloemetjesjurken afkomt. Wat opvallend genoeg wel is veranderd, is haar haarkleur: de rossige krullende bos heeft plaats gemaakt voor een degelijke blonde coupe. Laten we hopen dat de peroxide niet ook Miens streken heeft doen vervagen.

Familie Van der Ploeg
Gert-Jan heeft inmiddels de artsenpraktijk van zijn moeder Lydie overgenomen en woont samen met zijn vriendin Wiep in het ouderlijk huis. Lydie en haar man Hans zijn naar warmere oorden vertrokken: hun tweede huis in Frankrijk.

Ouderwets gezellig
De opnames moeten nog beginnen, maar RTL 4 programmadirecteur Erland Galjaard is nu al enthousiast: ''Uit recente enquêtes blijkt dat de kijker de serie heel graag terug op tv wil. Zeg 'ns AAA komt vertrouwd terug, maar ook vernieuwd. Net als vroeger kan de hele familie weer voor de buis gaan zitten om te genieten van alle komische verwikkelingen.''

Populair
De lezers van Televizier delen in ieder geval die mening: bij een enquête van vorig jaar naar welk programma de kijker graag terug op tv zou willen zien, eindigde Zeg 'ns AAA op de eerste plek. Overigens won de Nederlandse hitserie in 1984 de Gouden Televizier-Ring.

Meer over