Zeilmeisje Laura Dekker is klaar met haar wereldreis

20 januari 2012 16:09 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

Het duurde een jaar en een dag, maar Laura Dekker (16) heeft in die tijd wel mooi haar soloreis om de aarde voltooid. Ze komt zaterdagavond aan op Sint-Maarten.

Een jaar geleden vertrok ze van dezelfde plek. Ze is daarmee de jongste persoon ooit die dat voor elkaar heeft gekregen, maar een vermelding in het Guinness boek of records zit er helaas niet in. Het recordboek heeft in de tijd dat Laura onderweg was de regels aangepast. De categorie 'jongste persoon ooit' is verdwenen omdat het een gevaar zou kunnen opleveren voor kinderen.

Huiswerk
Ook over de recordpoging van Laura was veel ophef. Ze opperde het idee op haar dertiende en toen viel iedereen over haar heen. Velen vreesden voor haar gezondheid en de schoolinspectie vreesde voor haar educatie. Recentelijk kreeg de vader van Laura nog op zijn kop omdat ze te weinig huiswerk gemaakt had, zijn dochter liet daarop weten voortaan de Nieuw-Zeelandse vlag te voeren in plaats van de Nederlandse. Ze had genoeg van het gezeur.

Aankomst en interview
Gelukkig is ze niet te beroerd om zaterdag bij aankomst het Jeugdjournaal te woord te staan. Laura komt naar verwachting tussen acht en tien uur 's avonds aan op het Caraïbische eiland Sint-Maarten. In het Jeugdjournaal van zaterdag zijn beelden te zien van de drukte in de haven, op zondag volgt een verslag van de aankomt en het interview.

 

 

 

 

Meer over