Zelfmoorddreiging bij X-Factor

Wat Susan Boyle, kan ik beter, moet een kandidate aan de Britse editie van X-Factor gedacht hebben. Ze stapte dan ook vol vertrouwen de auditieruimte binnen, maar toen Simon Cowell haar linea recta naar huis stuurde, knapte er iets.

Dit meldt de Britse tabloid The Sun. De vrouw, van wie de naam angstvallig geheim wordt gehouden, wist Simon Cowell en de andere X-Factor-juryleden (onder andere Danni Minogue en Cheryl Cole) niet te overtuigen met haar zangkunsten en kon meteen weer naar huis. Maar daar nam zij natuurlijk geen genoegen mee.

Door het lint
De kandidaat reageerde hysterisch op de afwijzing. Toen de vrouw voor de camera werd geïnterviewd ging ze helemaal door het lint. "Ze krijste dat ze zelfmoord ging plegen en rende daarna weg", aldus een getuige. "Ik zag de producent er achteraan hollen."

Therapeut
Gelukkig slaagde het camerateam er op tijd in de vrouw te kalmeren. Naar verluidt kreeg ze ter plaatse urenlang steun van een therapeut, die sinds Susan Boyle tijdens een liveshow van Britain's got talent instortte verplicht op de set van talentenjachten aanwezig is. Daarna mocht ze weer naar huis.

Valse hoop
Volgens de hulpverlener hadden de makers de vrouw in kwestie in bescherming moeten nemen. "Voordat kandidaten in de auditieronde op tv komen, hebben ze al drie keer eerder auditie gedaan. Deze vrouw kreeg iedere keer te horen dat ze goed genoeg zou zijn voor de volgende ronde. Daardoor creëer je vals hoop, terwijl de juryleden haar eigenlijk alleen maar grappig vonden."

Reageren