Zender HBO aangeklaagd om dode paarden

Een oud-medewerkster van een dierenrechtenorganisatie stapt naar de rechter, na de dood van een aantal paarden bij de opnames van de tv-serie Luck.

Luck, met in de hoofdrollen Dustin Hofmann en Nick Nolte, draait om de wereld van de paardenraces. Na anderhalf seizoen werd de serie stopgezet wegens veel kritiek van de American Humane Association (AHA), een organisatie die zich inzet voor de rechten van dieren en kinderen. Oud-medewerkster Barbara Casey klaagt zender HBO aan. Ze beweert dat er geen 3 paarden, zoals eerder aangegeven, maar 4 paarden zijn overleden.

Ziek en gedrogeerd

HBO zou hierover hebben gelogen. Daarnaast is de zender volgens Casey onzorgvuldig te werk gegaan bij de verzorging van de paarden. Zo schijnen een aantal dieren ziek en gedrogeerd te zijn bij het filmen. HBO heeft zich hiermee niet aan de afspraken gehouden, beweert de aanklaagster.

Financiƫle druk

Barbara Casey klaagt ook haar voormalige werkgever, de AHA, aan. Ze werkte tijdens de draaidagen als directeur van de film en tv-afdeling van de organisatie. Deze schijnt onder financiƫle en politieke druk hebben gestaan, waardoor de AHA nooit een juridische aanklacht indiende. Toen Casey hierover klaagde, werd ze ontslagen.

Reageren