"Ziekte Matthijs geen verrassing voor medewerkers"

De ziekte van Matthijs van Nieuwkerk kwam voor zijn DWDD-medewerkers niet als een verrassing, meldt de Telegraaf. Het perfectionisme van de presentator zou achter de schermen al langere tijd zijn tol eisen.

Het presenteren van een dagelijks programma als De wereld draait door is topsport voor Matthijs, schrijft Privé-hoofdredacteur Evert Santegoeds in De Telegraaf. Matthijs legt als zelfverklaarde perfectionist de lat hoog. Hij eist van zichzelf én zijn medewerkers uiterste inzet en concentratie. Maar het lijkt alsof deze werkmethode zijn tol begint te eisen.

Ziek
Vorige week maandag werd Matthijs tijdens de uitzending plotseling onwel. Hij spoedde zich uit beeld om te braken en kwam even later terug om de uitzending af te maken, maar moest donderdag en vrijdag vanwege griep verstek laten gaan.

Paniek
"De paniek achter de schermen was vorige week enorm groot”, vertelt een medewerker van het programma. "Matthijs greep naar zijn maag en ook even naar zijn borst. En meteen werd gedacht aan hartproblemen! Buiten beeld vertelde Matthijs zijn naaste medewerkers dat het niet zijn hart was, maar dat hij veel lager in zijn lijf pijn voelde."

Eerder stoppen
De onzekerheid over de gezondheid van Matthijs heeft zowel voor als achter de schermen tot onrust geleid. Daarom worden volgens Santegoeds plannen gemaakt het zevende seizoen van DWDD fiks te korten. Er zou sprake zijn de zomerstop al rond 30 april in te laten gaan, om het welzijn van Matthijs te bewaken.

Onzin?
Bij de VARA is hier echter nog niets van bekend. "Voor zover wij nu weten, loopt dit seizoen van De wereld draait door gewoon tot 25 mei", laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Reageren