Ziggo Dome op de vingers getikt om rokende Miley Cyrus

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) is in gesprek met de directie van Ziggo Dome nadat zangeres Miley Cyrus tijdens de MTV Europe Music Awards een joint opstak.

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) is niet blij met de actie van Miley. De instantie is inmiddels in gesprek met de directie van Ziggo Dome. “We willen kijken wat ze hebben gedaan om dit te voorkomen” zei een woordvoerder van de NVWA afgelopen maandag. De NVWA legde al eerder een boete van 600 euro uit aan de VPRO omdat cabaretier Hans Teeuwen een sigaret rookte in het programma Zomergasten en dat is in strijd met het recht op een rookvrije werkplek.

Amsterdam

Ook het normaal zo tolerante Amsterdam is niet blij. De boodschap lijkt immers te zijn dat Amsterdam het wietmiddelpunt van de wereld is en dat is een imago waar de stad juist vanaf wil. De provocatie van Miley zorgde voor veel verontwaardigde reacties van Nederlandse Twitteraars:


Wrecking Ball

De zangeres won bij de MTV Awards de prijs voor de beste videoclip.  Haar muziekvideo Wrecking Ball werd mede gekozen vanwege de omstreden inhoud, want Miley is daarin naakt slingerend te zien op een grote bal. Door alle ophef is het inmiddels de meest bekeken videoclip in 24 uur op Youtube. In haar dankwoord stak Miley een joint op waar tientallen uitzinnige fans en maar liefst veertig miljoen televisiekijkers getuige van waren

Miley Cyrus

Miley Cyrus werd in 2006 bekend door de comedyshow Hannah Montana op Disney Channel die zich richtte op een jong publiek. Maar Miley werd volwassen en zo ook haar imago. Het lijkt erop dat de zangeres vaker het podium van MTV gebruikt om vriend en vijand te shockeren.  Zo had ze tijdens de MTV Awards in New York een zeer seksueel getint optreden met zanger Robin Thicke.

Meer over:

Reageren