Ziggo en UPC gaan 3D

Kabelbedrijven Ziggo en UPC willen proberen om nog dit jaar 3D-televisie opnemen in hun aanbod. De reden daarvoor is, zoals zo vaak bij innovatie in tv-land, sport.

Zowel Ziggo als UPC willen een poging gaan wagen om de 3D-rechten voor het komende WK Voetbal in de wacht te slepen. Of dat haalbaar gaat zijn, is nog niet zeker, maar de ambitie is er in ieder geval.

De kabelaanbieders praten volgens het ANP op dit moment met de publieke omroep, omdat die de houder is van de WK-rechten in Nederland.

Kosten
Vooral de kosten en de wijze van uitzending kunnen volgens Ziggo nog een struikelblok vormen. De kabelboer hoeft de 3D voetbalbeelden niet zozeer in de huiskamer te tonen, maar houdt ook rekening met andere manieren van vertoning: "Het zou al mooi zijn als er op verschillende plekken in het land van genoten kan worden", aldus commercieel directeur Marcel Nijhoff.

Nijhoff ziet het dan ook vooral als een test: "Het is voor ons vooral een showcase wat je allemaal met 3D kunt doen." De netwerken van Ziggo en UPC kunnen in ieder geval de techniek aan en er is ook voldoende capaciteit, zo stellen beide bedrijven. Voordeel daarbij is vooral dat er nog niet veel 3D-aanbod is, dus van overbelasting zal niet snel sprake zijn.

Reageren