Zinderende finale in Caracas

Mark & Marlinda en Peter & Veronique maken zich op voor de eindsprint van Peking express: De revolutieroute. Na Mexico, Nicaragua ligt de finishlijn in Caracas, de hoofdstad van Venezuela.

Presentator en producent Art Rooijakkers kijkt terug op roerige tijden: "Het liep totaal anders dan gepland. We zouden namelijk ook naar Cuba gaan. Alles was geregeld, maar eenmaal in Mexico trokken de Cubaanse autoriteiten hun toestemming zonder duidelijke redenen in. Gelukkig konden we uitwijken naar Nicaragua, waar in allerijl een route en opdrachten geregeld moesten worden."

Prullenbak
"Ook de finale ging dankzij president Hugo Chávez totaal anders. In Venezuela heerste tijdens de opnames grote politieke onrust door een referendum dat Chávez meer macht zou geven. Zeker een miljoen demonstranten waren op de been en de politie had uit voorzorg hele stukken van Caracas afgezet. Ons draaiboek kon de prullenbak in, want hierdoor waren de locaties waar we de finale wilden filmen onbereikbaar."

Obstakels
"Het heeft heel wat improvisatie en nachtrust gekost om een oplossing te vinden. Ondanks de obstakels kan ik niet wachten op de volgende serie. Waar we naar toe gaan is nog niet bekend, maar ik zou het gaaf vinden om eens een editie door álle continenten te doen."

Reageren