Liefdesgeluk?

Zo gaat het nu met de boeren uit eerste Boer zoekt vrouw

30 Augustus 2019 09:00 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

In 2004 maakten miljoenen kijkers kennis met het nieuwe datingprogramma Boer zoekt vrouw. Nu het nieuwe seizoen bijna start, is het tijd voor een terugblik: zijn de boeren van het eerste seizoen nog altijd gelukkig in de liefde?

Hans

Het is het ultieme liefdesverhaal van Boer zoekt vrouw: ‘de prins op de groene trekker’, zoals de 46-jarige Hans zichzelf aanprees, vond Connie het allerleukst en wilde graag met haar verder. Al gauw was het duidelijk dat ze veel belangstelling had voor Hans’ boerenleven en ook voor vieze handen was ze niet bang. De Twentse boer was zo gelukkig met zijn nieuwe liefde, dat hij haar na een paar maanden al ten huwelijk vroeg. Connie zei uiteraard ja en in 2006 was het zover: het eerste Boer zoekt vrouw-huwelijk was een feit. Dit is niet de enige primeur voor Hans en Connie. In 2007 werd dochter Anna geboren, de eerste van de ruim zeventig boerenbaby’s die zouden volgen. Het koppel is nog altijd samen.

Joris

Geneeskundestudent Renske wilde eigenlijk afhaken, maar de 27-jarige Joris was zo enthousiast over haar brief – één van de 246 – dat hij haar overtuigde om toch met hem te daten. Gelukkig hapte ze toe, want stiekem had de boer al een beetje voor haar gekozen. Toen Renske beide enkels brak, haalde de groenteteler haar zelfs uit Amsterdam op voor een logeerpartij op zijn boerderij. Niemand kon meer om de liefde tussen de tortelduifjes heen. Renske was zo dol op het boerenleven, dat ze soms liever op de plantmachine zat dan achter haar studieboeken. Het was lang bekend dat het nog altijd dikke mik was tussen de twee en dat ze samenwoonden op Joris’ boerderij in West-Friesland. Na 2011 is niets meer vernomen over hun liefdessituatie. Geen nieuws is dus hopelijk goed nieuws.

Piet

Sieta zag het boerenleven niet zo zitten en gaf dat ook openlijk toe. Toch koos de 42-jarige Piet voor haar, maar de relatie hield slechts een paar maanden stand. De ware vond de zachtaardige Brabander later in Corine. Ze verkocht de varkenshouder annex boer stro en hooi, niet wetende dat hij een bekend gezicht had. In 2009 stapte het stel in het huwelijksbootje en een jaar later kwam zoon Dirk op de wereld, het tweede kind van Piet. Zijn eerste zoon Bob vertelde in Boer zoekt vrouw waarom hij zijn vader een nieuwe liefde gunde: “Omdat hij veel lacht en dan is hij ’s avonds niet meer alleen.” Het programma zelf vindt Piet tegenwoordig ‘een soap’, bekende hij in 2015 aan Privé: “Toen ik meedeed ging het meer over wat er gebeurde op de boerderij en hoe de vrouwen daarmee omgingen.”

Teus

De populairste onder de vrijgezellen was toch wel de destijds 31-jarige Teus. De zelfverzekerde schaap- en veehouder ontving maar liefst 270 liefdesverklaringen. Astrid kon hem het meest bekoren, al duurde de liefde niet zo lang. De relatie liep na een paar weken al stuk, want de karakters kwamen volgens Teus absoluut niet overeen. Dit vond hij wel bij Pam. Sinds 2009 woonden ze samen en in 2016 gaven ze elkaar het jawoord. Hun boerenbruiloft was zonder toeters en bellen. Gewoon in hun koeienstal, naar een idee van Pam. Teus’ oom kreeg de eer om het stel in het echt te verbinden. Inmiddels heeft het stel twee zoons: de vijfjarige Sam en Floris van een.  

 

Vijftien jaar een kijkcijferkanon

Sinds het eerste seizoen kan de Nederlandse televisie niet meer zonder Boer zoekt vrouw. Toen al keken drie miljoen kijkers naar de liefdesperikelen op het platteland, ongeveer hetzelfde aantal als nu. Anoniem over straat kon niet meer voor de inmiddels bekende boeren. Het eerste Boer zoekt vrouw-feest was een doorslaand succes en nog elk jaar vliegen de kaarten de deur uit.

Lang hoefde de KRO dan ook niet na te denken over het vervolg van het programma. Ze dachten zelfs al na over andere varianten, Vrouw zoekt boer wellicht. Maar zover is het nooit niet gekomen. In die vijftien jaar zijn er al ruim tachtig boeren en boerinnen op zoek gegaan naar een nieuwe liefde. Vanaf het nieuwe seizoen komen daar weer tien vrijgezellen bij.    

Boer zoekt vrouw: Kick-off, zondag 1 september om 20.25 uur op NPO 1 

Meer over