Zoenen voor de camera

Het blijft feest bij BNN. Twee weken na de 3000ste aflevering van ONM pakt de jongerenomroep uit met een driedelig themaprogramma over soap. Wie is er niet mee groot geworden? luidt de ondertitel, ontleend aan een bekende pindakaasreclame.

De oudste Nederlandse soap, GTST, bestaat weliswaar nog geen negentien jaar, maar lang daarvóór konden we ons hier al vergapen aan verslavende Amerikaanse soapseries als Peyton Place, Dallas en Dynasty. De speciale uitzending van BNN duurt ruim een uur en bestaat uit drie delen:

1. Onderweg naar Goede tijden
Soapacteurs uit heden en verleden van ONM en GTST doen een boekje open over hun eerste scènes, uitglijders en andere gênante momenten, zoenen voor de camera en gedenkwaardige cliffhangers. Met Casper van Bohemen (wijlen Frits), Jette van der Meij (Laura) en Marly van der Velden (Nina) van GTST en Pamela Teves (Bettina), Gurkan Kucuksenturk (Ilyas) en Jasmine Sendar (Kyra) van ONM.

2. Talkshow
Op de set van ONM in Studio Aalsmeer praat Sophie Hilbrand met onder anderen Kennard Bos, voormalig hoofdschrijver van GTST, en mediadeskundige Maarten Reesink over de maatschappelijke impact van soaps en de vooroordelen. Te gast zijn (ex-)soapies als Laurette Gerards (Malú uit ONM), Yolanthe Cabau van Kasbergen (Julia uit ONM) en Inge Ipenburg (Martine uit GTST).

3. Achter de schermen
Laurette Gerards geeft een rondleiding door de studio waar ONM wordt opgenomen en laat zien hoe het er toegaat als de camera's draaien. Verder speelt een verstokte ONM-kijker de hoofdrol in een waarheidsgetrouw filmpje over het leven van een soapfan en heeft BNN 'verschillende specials' in petto.

Extra
- Terug naar alle Kijktips >>
- Meer tv-nieuws op de Artikelenpagina >>

Reageren