Zomergasten: Jan Marijnissen

Jan Marijnissen is vanavond de eerste gast in het nieuwe seizoen van het praatprogramma Zomergasten, dit jaar gepresenteerd door Jelle Brandt Corstius.

Jan Marijnissen is partijvoorzitter van de SP, waar hij tot 2008 zelfs lijsttrekker was. Jelle Brandt Corstius gaat drie uur met hema an tafel zitten. Samen bekijken ze de favoriete tv-fragmenten van Marijnissen.

Verrast
Corstius: "Bij een politicus verwacht je veel beelden uit Den Haag of debatfragmenten. Maar vanavond is er geen politiek te zien. Wel fragmenten uit Italiaanse films."

De gasten hebben Corstius met hun fragmentkeuzes verrast. Niet alleen Marijnissen koos beelden uit die weinig met zijn werkveld te maken hebben, ook de andere gasten (die in volgende afleveringen aan bod komen) wilden onverwachte beelden zien.

Inhoud
Toch is Marijnissen niet de gast waar Corstius het meest naar uit heeft gekeken. Op de vraag op wie hij zich het meest verheugd, antwoordde de presentator: "Annet Malherbe. Ik ken haar niet zo goed, maar ik weet dat ze een geweldige actrice met inhoud is."

Reageren