Zomerse maandag RTL 5 gloednieuw

In de zomerperiode, waarin herhalingen normaal gesproken aan de orde van de dag zijn, komt RTL 5 met een geheel vernieuwde maandagavond. Op prime time zijn vanaf maandag 12 juli drie nieuwe programma's te zien: Dating In The Dark, Launch My Line en Tabatha's Salon Takeover.

Het Amerikaanse Dating In The Dark is gebaseerd op het Nederlandse RTL 5-programma Daten In Het Donker. In dat programma leven drie single mannen én drie single vrouwen een paar dagen gescheiden van elkaar in één huis.

In de Donkere Kamer ontmoeten de vrijgezellen elkaar en kunnen ze de ander slechts horen, voelen en ruiken. Na een paar dates zien de singles met wie ze tijd in de Donkere Kamer hebben doorgebracht.

Launch My Line
Een eigen kledinglijn is de felbegeerde hoofdprijs van het Amerikaanse modeprogramma Launch My Line. Tien ervaren ontwerpers bundelen hun krachten met tien fashion victims die niet in de modewereld werken.

In elke aflevering ontwerpen de duo’s een stuk voor hun collectie. Zowel de ontwerpers als de ‘fashion victims’ zijn niet de minsten. Zo is Dan Karaty, jurylid in de RTL 5-show So You Think You Can Dance, een van de deelnemers. Ook superster Lady Gaga komt in een van de afleveringen voorbij.

Tabatha’s Salon Takeover
In Tabatha’s Salon Takeover neemt kapster Tabatha Coffey (foto) noodlijdende kapsalons flink onder handen, in de hoop ze van de ondergang te redden. Saloneigenaars kunnen niet altijd even goed omgaan met haar harde en meedogenloze kritiek, maar beseffen later dat het juist deze houding is die hun salon weer op de rit kan krijgen.

Tabatha Coffey deed ooit mee aan ‘Shear Genius’, een realityserie over het kappersvak. Hier viel ze vooral op door het feit dat ze nooit een blad voor de mond neemt. Iets wat ze ook zeker niet doet in Tabatha’s Salon Takeover.

Reageren