Zomerstop

Voor de echte tv-liefhebber, zoals ik, breekt er weer een zware tijd aan. De zomerstop zal binnenkort weer beginnen en dan is er maar weinig te beleven op televisiegebied.

Een zomer lang zonder programma’s zoals De Wereld Draait Door, Pauw & Witteman en RTL Boulevard. Geen leuke vrouwenavond op Net 5 of goede actualiteitenprogramma’s in de avond.

Daarnaast zullen de Nederlandse soaps zoals Goeden Tijden, Slechte Tijden weer stoppen met een dramatische cliffhanger, waardoor menig fan in spanning zal moeten wachten tot september. Maar ook slechte en eeuwig herhaalde films en series zullen deze zomer weer voorbij komen. Voor mensen die nog niet in het moderne tijdperk van digitale televisie leven, zoals ik, is er dus weinig keuze.

Uiteraard is het enigszins logisch dat er een zomerstop is omdat veel mensen op vakantie gaan of in de zomermaanden weinig televisie kijken. De kijkcijfers zijn beduidend lager en met mooi weer zit half Nederland buiten.

Maar toch, ook in de zomer regent het wel eens of heb ik op een avond zin om een leuk programma te kijken. Lekker ’s avonds laat op de bank met een grote bak chips en een glaasje drank, genieten van de vakantie.

Gelukkig zijn er nu ook bepaalde series en films op dvd, zodat ik toch nog de zomer enigszins kan doorkomen wanneer ik televisie wil kijken. Of zijn we anders in de zomer dan verplicht om de nieuwste series en films te downloaden?

Reageren