Zomertalkshow On Air stopt

Nederland 3 trekt na twee seizoenen de stekker uit On Air, de dagelijkse zomer- talkshow van Harm Edens. Er zouden te weinig mensen kijken naar het programma.

"Een dagelijkse talk- show in de zomer hebben we een paar keer geprobeerd. En keer op keer bleek dat onvoldoende resultaat op te leveren", aldus Nederland 3-baas Roek Lips op Radio 1.

"De zomer heeft vaak wat minder urgent nieuws. In die zin is het voor een dagelijks programma ook behoorlijk lastig om elke aflevering weer urgent te zijn."

Gecompliceerd
Het is zo gemakkelijk nog niet om een talkshow in de zomer succesvol te maken. "Het ontwikkelen van een dagelijks programma kost heel veel tijd en energie. Het duurt weken voor je de vorm gevonden hebt. Voordat je die gevonden hebt, is het alweer afgelopen en gaat het najaarsschema in."

DZDD
De Zomer Draait Door misschien een optie? "Wellicht zou het een goed idee zijn om wat meer afleveringen van DWDD in de zomer door te zetten. Aan de andere kant heeft zo’n redactie en de presentator ook behoefte aan vakantie."

Reageren