'Zonder mij geen Two and a Half Men'

1 Mei 2011 11:14 | overig-tv-nieuws | Door Televizier

De oorlog tussen Charlie Sheen en Two and a Half Men-bedenker Chuck Lorre begint steeds grimmiger vormen aan te nemen. Nadat eerder deze week gefluisterd werd dat Lorre verder zou willen zonder de acteur, heeft Sheen nu een woedende open brief gestuurd aan 'de man die hij op de kaart heeft gezet'.

In de brief, die Sheen stuurde naar roddelwebsite TMZ, stelt hij dat Two and a Half Men niets is zonder hem. "Mijn fans zullen misschien even kijken, maar uiteindelijk bekommert niemand zich om jouw zwakke serie zonder mij", schrijft de 45-jarige acteur.

Nachtmerrie
Verbitterd vervolgt hij: "Schaam je. Niet eens een belletje naar de man die jou op de kaart heeft gezet. De man die 500 miljoen dollar voor je verdiende. Je liep Warner Bros. uit met een afkoopsom en een kop koude koffie in je trillende, klamme handen. En toen liep ík je kantoor binnen. Je creëerde een serie GEBASEERD OP MIJN GEWELDIGE LEVEN. Ik heb me acht jaar lang uit de naad gewerkt om jouw visie te ondersteunen. Jouw droom. Als dank krijg ik mijn nachtmerrie."

Rechtszaal
"Jij zielige, domme dwaas. Loser", doet de acteur er nog een schepje bovenop. "Maak je borst maar nat, jij lage, balloze sociopaat; ik zal die laffe ziel van je in de rechtszaal wel wat dankbaarheid bijbrengen. Een status van overgave. Iets wat jij bij de deur achterliet elke keer dat je binnenblunderde bij die zielige AA loser lounge. Nieuwtje: ze zijn van plan om je van het AA-eiland af te stemmen. Zelfs die clowns hebben geen plek meer voor je. Wauw, je kinderen zijn vast HEEL TROTS op je. Je kunt ze leren hoe ze domme bitches moeten zijn."

Kakkerlak
"Een narcist. Een lafaard. Een loser", vervolgt de acteur in zijn epistel. "Een rat zonder ruggengraat. Ik sta hier elke avond met mijn fans en de boodschap is kristalhelder. GEEN CHARLIE SHEEN. GEEN SERIE. En dat is precies hoe het zal zijn voor jou en je wanhopige productielogo's. Elke maandagavond. Niemand komt opdagen. De kijkcijfers van nu zijn niet best. Het is een grote puinhoop. 2.0 marktaandeel in de doelgroep? Dat is slecht. Bijna net zo slecht als jij. Je bent gewaarschuwd. Wie zaait zal oogsten, jij kakkerlak."

Bittere ruzie
De brief is een reactie op de geruchten dat Two and a Half Men wel eens voortgezet zou kunnen worden zonder Charlie Sheen. Het is niet de eerste keer dat de acteur in een open brief tekeergaat tegen zijn voormalige werkgever. Ook spuwde hij al eens zijn gal in een video (zie onder). Sheen werd in maart ontslagen. Sindsdien zijn de twee verwikkeld in een bittere ruzie.

Meer over