Zwarte Cross

Het grootste muziekfestival van Nederland én de grootste motorcrosswedstrijd van West-Europa: de Zwarte Cross is sinds 1997 uitgegroeid tot een fenomeen.

Duizend man publiek stond er, op de eerste editie van de cross. Toen ging het nog vooral om het motorrijden, met alleen als slotstuk een optreden van rockband én de organisatoren Jovink En De Voederbietels.

Good old
De combinatie van muziek en motoren bleek te werken. Waren het in de beginjaren alleen nog de ruige crossers en rockers die naar het festival kwamen, vorig jaar bezochten 130.000 mensen de cross.

Natuurlijk wordt de afkomst niet verloochend. Ruige acts als Papa Roach, Trigger Finger en natuurlijk 'good old' Normaal treden op.

Knallen
Toch is de line-up een stuk populairder geworden. Naast de artiesten die echt bij het festival horen, staan ook Guus Meeuwis, Caro Emerald en Waylon op de planken.

Vanuit thuis zijn de hoogtepunten van de cross en de muziek ook te zien. De sfeer van motorsport, muziek en bier kan bij iedereen de huiskamer in knallen.

Reageren