4 tips voor een stijlvolle tv-kamer

21 november 2022 10:12 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pixabay

Als je het grootste deel van je tijd besteedt aan het bingewatchen van shows, heb je meer nodig dan een snelle internetverbinding of meerdere streamingopties. Je moet ook een geweldige en gezellige tv-kamer hebben om te loungen en van je tijd te genieten, terwijl je hier tevens competitie kettlebells kunt plaatsen voor een workout terwijl je je favoriete serie kijkt. Om een tv-kamer stijlvol te maken, kun je de onderstaande tips gebruiken!

Installeer verlichtingsarmaturen

Verlichting is een belangrijk onderdeel van elke tv-kamer. De juiste armaturen kunnen een gezellige en uitnodigende sfeer creëren om te onthaasten en films te kijken. Deze ontwerpstrategie kan ook de stemming van je gasten en geliefden verbeteren. Stel dat je tv-ruimte is geverfd in een donker kleurenschema; het installeren van warme lampen geeft de indruk van een luxe en moderne woning. Omgekeerd, als je tv-kamer is bedekt met een neutraal palet, kunnen een paar kunstmatige plafondlampen de kamer versterken. Hoewel het gemakkelijk kan zijn om een mix van verschillende lampen te installeren, is het ook slim om je armaturen strategisch te kiezen.

Houd het minimaal

Stel dat je decoreert met tv-entertainmentunits. Zorg ervoor dat de zijkant eenvoudig en overzichtelijk blijft. Je wilt immers geen visuele chaos creëren in de buurt van je flatscreen. Hoewel deze decoratietip misschien meer van toepassing is op minimalistische tv-kamers, kan het je ook helpen om op de hoogte te blijven van de rommel. Evenzo kun je door alles overzichtelijk te houden of eenvoudigweg een huis toe te wijzen voor elk decor en woonaccessoire, je ontspannen en je concentreren op de serie die je aan het kijken bent terwijl je een team uitje plant.

Blijf bij één stijl

Als het gaat om het creëren van een stijlvolle kamer, is het belangrijk om na te denken over de designmaterialen waaronder dunpleister die in de rest van je huis aanwezig zijn. Op deze manier kun je elke kamer goed gepland houden en een huis samenstellen dat aansluit bij je voorkeuren. Toon een object of materiaal dat resoneert met de stijl van de rest van het huis. Als je bijvoorbeeld houten meubels in huis hebt, zorg er dan voor dat je er een in je tv-kamer hebt staan. Hetzelfde geldt als je een paar potplanten in je woonruimte hebt staan. Zo eenvoudig als het weergeven van je kamerplanten kan helpen om de elementen in je huis bij elkaar te brengen, zodat je een ontwerpstroom en samenhang kunt bereiken. 

Creëer een centraal punt

De meeste mensen denken misschien dat hun televisie al het middelpunt van hun tv-kamer is. Ze regelden er hun meubels en accenten omheen. Maar je kunt zeker spelen met je interieurconcept en een ander middelpunt aanwijzen. Je kunt bijvoorbeeld je kunst aan de grote muur ophangen, je opvallende meubels laten zien of je gedurfde bank verplaatsen - wat je maar wilt. Als dit gebied meer naar het neutrale palet leunt, helpen de speelse tinten van deze stukken de kenmerken van je grote grijzen en witte betonsoorten in evenwicht te brengen. Dit is ook een slimme manier om je tv-kamer visueel aantrekkelijker te maken, vooral wanneer je apparaat niet aan staat. 

Meer over