5 series op Netflix die je niet mag missen!

5 oktober 2022 20:04 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Netflix

Netflix is een online streamingdienst met een enorm aanbod aan films, documentaires en tv-series. Het is een populaire plek om te ontspannen en tegelijkertijd je kennis te verbreden. Als je op zoek bent naar toffe content op Netflix, dan moet je deze 5 series zeker niet missen!

Soms ben je aan het einde van de dag toe aan een glaasje wij en een serie kijken waar je ook nog eens wat van leert. Na het opruimen van de knuffels en het speelgoed van de kinderen is het dan ook echt tijd om even aan jezelf te denken. Plan iedere week in ieder geval minimaal één avond hiervoor in. Ook jij bent belangrijk en misschien zelfs wel de belangrijkste schakel binnen het gezin. Ook zonder kinderen is het trouwens verstandig om zo nu en dan eens even de boel de boel te laten.

"The Mind, Explained"

Deze korte serie van 5 afleveringen gaat over de werking van ons brein. Het is een toegankelijke en informatieve serie die je meer gaat leren over het brein dan je ooit had gedacht. Ook het tienerbrein komt aan bod, wat voor de meeste volwassenen echt soms niet te begrijpen is. De tijd vliegt natuurlijk ook enorm. Het lijkt wel gisteren dat ze nog klein waren en braaf zaten te spelen met hun houten speelgoed, terwijl ze nu ineens groot zijn en ontploffen omdat hun favoriete chips op is.

"Abstract: The Art of Design"

Deze serie gaat over verschillende ontwerpers en hun werk. Je krijgt een kijkje achter de schermen bij bekende ontwerpbureaus en je maakt kennis met de verschillende stijlen die er zijn. Deze serie geeft je inzicht in het ontwerpproces en laat je zien dat niet alles vanzelfsprekend is.

"Chef's Table"

Deze serie is perfect voor mensen die van koken houden. Je volgt de beste chefs van over de hele wereld en leert alles over hun keuken. Je krijgt een kijkje in hun privéleven en ziet hoe hard ze werken om het beste uit zichzelf te halen.

"The World's Most Extraordinary Homes"

In deze serie worden de mooiste en meest bijzondere huizen van over de hele wereld getoond. Je leert alles over het ontwerp, de locatie en de materialen die zijn gebruikt. Het is een echte eye-opener en je krijgt een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. Deze serie is echt een aanrader voor iedereen die van architectuur en design houdt!

"Dirty Money"

Deze documentaireserie gaat over bedrijven en personen die schimmige zaken doen. Je leert alles over de wereld van het bedrijfsleven en de politiek. Deze serie geeft je inzicht in de donkere kant van het bedrijfsleven.

 

Meer over