Crypto; bron van inkomen of juist verlies?

6 september 2022 13:15 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Sommige dingen kun je helemaal begrijpen en hiermee kun je voor jezelf de balans opmaken; wel of geen goede keuze. Maar met andere dingen is dit een stuk lastiger. Waar het gaat om investeren in crypto bevinden we ons wel in de tweede categorie.

De succesverhalen worden veelal breed uitgemeten, van social media tot in de pers. De verhalen dat mensen al hun geld verliezen hoor je daarentegen een stuk minder. Toch gebeurt dit ook maar al te vaak. Daarom hinken mensen vaak op twee gedachten wanneer zij besluiten over te gaan tot het investeren in crypto. Daarom zetten wij op een rijtje voor jou of het een goede bron van inkomen is of juist een enorm risico tot verlies.

Kan je echt geld verdienen met crypto?

Het volmondige antwoord hierop is; JA! Geld verdienen met crytpo als bitcoin en terra luna is zeker mogelijk. Het is dus geen illusie of droom en de verhalen van mensen die hier mooie resultaten mee hebben behaald zijn dan vaak ook waar. Het mooie aan crypto is, is dat het een relatief nieuw product is en er daardoor snelle winsten kunnen worden geboekt. Wanneer je dan op het juiste moment deze munten koopt, en uiteraard vervolgens ook weer op het juiste moment verkoopt kun je in één keer je geld zien vertienvoudigen. Dus het is zeker mogelijk hier goed geld mee te verdienen.

Verschil aandelen en crypto

Vaak wordt investeren in crypto en in aandelen in één adem genoemd, terwijl het toch wel andere koek is. Aandelen zijn al zo oud als de weg naar Rome, zelfs de VOC werkte hier al mee! Deze kunnen van koers veranderen, leveren soms wat rendement op maar zijn vaak redelijk stabiel. Zeker wanneer je aandelen koopt van grote bedrijven als Shell, Unilever en Heineken. De koersen veranderen, maar nooit zo erg als bij crypto. Bij crypto kan de koers snel dalen, maar ook stijgen. Dit resulteert erin dat het een risicovollere investering is, maar wel één met een grotere kans op rendement.

Hoe start je met investeren in crypto?

Alles valt of staat met het investeren door middel van een goede en betrouwbaar platform als Litebit. Daarnaast is enige kennis en verdieping in de materie ook sterk aan te raden. Weet vooraf hoe crypto werken en hoe je er geld mee kunt verdienen. Wees ook niet te beroerd om cryptoadvies vooraf in te winnen. Daarnaast is het spotten én spreiden van kansen ook bij deze investering een aanrader. Wanneer je dit doet, kan de winst van de ene valuta de daling van de andere compenseren. Eenmaal geïnvesteerd raden wij aan niet iedere dag de koersen te checken, maar voor de lange termijn te gaan. Tenzij je op korte termijn (dikke) winst met crypto wilt behalen.

Kortom, wanneer jij wat geld over hebt is het investeren in crypto een goede keuze. Doe het echter wel met geld wat je voor enige tijd kunt missen. Zo weet je zeker dat je niet meteen bankroet bent wanneer je een koersval treft. Maar een aanrader? Dat vinden we het zeker!

 

Meer over