De 8 dingen die je moet overzetten qua diensten als je gaat verhuizen

7 augustus 2022 11:17 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Als je van plan bent om te verhuizen, dan is het belangrijk om een aantal zaken goed te regelen. Denk bijvoorbeeld aan het overzetten van je energiecontract, het opzeggen van je huurcontract of het doorsturen van de post. In dit artikel geven we je een overzicht van de 8 dingen die je moet overzetten qua diensten als je gaat verhuizen.

  1. Energiecontract

Als je wilt verhuizen, moet je jouw energieleverancier minimaal drie weken van tevoren op de hoogte brengen. Opzeggen kan via internet of per post. Wil je je huidige energiecontract behouden dan moet je dit ook aangeven. Samen met jou kijkt men dan graag naar de mogelijkheden.

  1. Telefoonabonnement

Als je gaat verhuizen breng dan ook jouw telefoonprovider hier zo snel mogelijk van op de hoogte.

  1. Huurcontract

Als je een huurcontract hebt, moet je dit tijdig opzeggen. In de meeste gevallen is een opzegtermijn van drie maanden voldoende. Let wel: sommige huurovereenkomsten hebben een kortere of langere opzegtermijn. Informeer dus altijd even bij je verhuurder naar de juiste procedure. 

  1. TV- en internetabonnement

Wil je graag je tv- en internetabonnement laten doorlopen, dan moet je dit tijdig doorgeven aan je provider. In de meeste gevallen kan dit tot zes weken voor de verhuizing. Vergeet niet om je nieuwe adres door te geven, zodat ze alles op jouw nieuwe adres kunnen gaan leveren. Wil je je internet afsluiten bij een andere partij, ga dan tijdig op zoek. Op deze manier voorkom je dat je zonder komt te zitten als je eenmaal bent verhuisd.

  1. Verzekeringen

Ook je verzekeringen moet je tijdig aanpassen als je gaat verhuizen. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om je verzekering te wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan je inboedelverzekering of je aansprakelijkheidszekering. Informeer dus altijd even bij je verzekeraar naar de juiste procedure. 

  1. Kranten- en tijdschriften abonnement

Als je kranten- of tijdschriftenabonnementen hebt, moet je deze ook tijdig aanpassen. In de meeste gevallen kan dit tot zes weken voor de verhuizing. Vergeet niet om je nieuwe adres door te geven, zodat je abonnementen naar je nieuwe adres worden gestuurd. Wil je opzeggen, dan kan dit natuurlijk ook. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je weer meer televisie gaat kijken in je nieuwe huis en minder gaat lezen. Verdiep je eens goed in de tv aanbieders om te zien welk abonnement het beste bij jouw persoonlijke situatie zou passen. 

  1. Bank

Als je gaat verhuizen, moet je ook je gegevens bij de bank aanpassen. Doe je dit niet dan ontvang je bijvoorbeeld geen belangrijke post op jouw nieuw adres.

  1. Post doorsturen

Wil je je post tijdelijk door laten sturen van je oude naar je nieuwe adres? Je kunt dit regelen met PostNL. Op de website kun je hier meer over lezen. Vergeet overigens ook niet om zelf adreswijzigingen te versturen aan belangrijke personen en organisaties.

Meer over