De beste beleggingsapp? Hier moet je op letten

6 september 2022 14:53 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels

Beleggen via een app is hot. Geen gedoe met het kopen en verkopen van aandelen en het volgen van alle belangrijke koersen. Met een app is beleggen eenvoudiger dan ooit. App downloaden, een rekening openen en wat dingen invullen, en je kunt aan de slag. Bij wijze dan van, want de rest wordt eigenlijk voor je gedaan. In dit artikel vind je hoe je de beste beleggingsapp vindt.

De beste beleggingsapps

Je wilt natuurlijk met de beste beleggingsapps aan de slag. Financer.com maakte een uitstekend overzicht van de beste beleggingsapps van het moment. Je ziet in één oogopslag het gemiddelde rendement van de diverse apps, de kosten en of ze geschikt zijn voor beginners, gevorderden of experts. Zo kan je de perfecte beleggingsapp voor jou uitzoeken.

Veiligheid

Beleggen is een risico. En het is uiteraard de bedoeling dat de app veilig is. Zolang je een van de apps uit de lijst met beste apps kiest, kan je ervan uitgaan dat de app volledig veilig is. Voor extra zekerheid kan je altijd naar de recensies kijken en de website van de aanbieder uitvoerig doornemen.

Makkelijk te gebruiken

Financer.com heeft bij het zoeken naar de beste beleggingsapp ook gekeken naar de gebruiksvriendelijkheid. De meeste apps zijn gelukkig heel toegankelijk. Check ook welke functies de app heeft, met name op het gebied van koop- en verkoopfuncties. Ook naar het gebruikersgemak moet je kijken. Een app op je smartphone heeft een wat kleinere weergave dan je laptop. Daardoor zijn de apps anders opgebouwd.

Een beleggingsapp kost iets meer geld

Een app die het meeste werk voor je doet kost geld. Dat is eigenlijk niet meer dan logisch. Je houdt er dus altijd iets minder aan over dan wanneer je alles zelf zou doen. Een voordeel is dan weer dat de kennis aan boord is bij de app. Als je tenminste voor een goede app kiest. Daarnaast is het fijn dat je er geen tijd en energie aan kwijt bent.

En wat is de beste app om te beleggen?

Met meer dan twee miljoen gebruikers heeft DEGIRO in ieder geval een hoop klanten. En dat is niet voor niks, omdat dit een erg fijne beleggingsapp is. Het voordeel van de app van DEGIRO is dat er een uitgebreid aanbod is en dat de kosten laag zijn. Je hebt met deze app de keuze uit ruim 2 miljoen beleggingsproducten. Dan gaat het uiteraard om aandelen, maar ook om obligaties, beleggingsfondsen, opties en nog heel veel meer. De app biedt toegang tot meer dan 50 beurzen, in 30 verschillende landen. Het gemiddeld rendement ligt tussen 4 en 12 procent.

Meer over