De beste documentaires over cryptocurrencies die je moet kijken

10 oktober 2022 09:31 | partnerbijdrage | Door In samenwerking met onze partners

© Pexels
Wil je meer te weten komen over cryptocurrencies? Dan heb je geluk, want er zijn een aantal geweldige documentaires die je kunt kijken om erachter te komen wat dit nou precies zijn, hoe ze werken en waarom ze steeds populairder worden.

Er zijn nu duizenden verschillende soorten cryptocurrencies, die elk hun eigen unieke kenmerken hebben. Met zo'n snelle groei is het niet verwonderlijk dat er inmiddels een aantal geweldige documentaires zijn gemaakt. In dit artikel delen wij de beste degenen die je moet kijken om meer te weten te komen over cryptocurrencies.

Cryptocurrencies zijn digitale of virtuele munten die gebruikt kunnen worden om online goederen en diensten mee te kopen. Bitcoin, de bekendste en meest waardevolle crypto, is sinds 2009 in omloop en hier zijn dan ook by far de meeste documentaires over gemaakt. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer mensen geïnteresseerd geraakt in cryptocurrencies en heeft het aantal cryptomunten(zoals ada en tron coin) toegevoegd aan de markt, een snelle groei doorgemaakt.

Banking on Bitcoin

Banking on Bitcoin is een documentaire die gaat over de geschiedenis van Bitcoin en de opkomst van de cryptocurrencymarkt. De documentaire gaat in op de vraag waarom Bitcoin steeds meer mensen aantrekt en geeft een goede introductie in de wereld van cryptocurrencies.

Deep Web: The Untold Story of Bitcoin and Silk Road

Deze documentaire richt zich op de donkere kant van Bitcoin. De documentaire gaat in op Silk Road, een online marktplaats die gebruik maakt van Bitcoin om anoniem illegale goederen en diensten te kunnen verhandelen.

Bitcoin: Beyond the Bubble

In deze documentaire worden verschillende deskundigen geïnterviewd over wat zij denken dat de toekomst zal brengen voor Bitcoin en de cryptocurrencymarkt.

The Rise and Rise of Bitcoin

The Rise and Rise of Bitcoin is een documentaire die gaat over de eerste jaren van Bitcoin. De documentaire volgt de opkomst van Bitcoin en de mensen die erbij betrokken waren vanaf het begin.